Izdelki in storitve

Ko naravni kamen zasije v svoji najlepši obliki.

 

 

 

Storitve

Svetovanje in rešitve pri izbiri kamna

Svetovanje in rešitve pri izbiri kamna

Montaža marmorja in granita

Montaža marmorja in granita

Izdelava terrazza in betona

Izdelava terrazza in betona

Izvedba notranjih in zunanjih projektov

Izvedba notranjih in zunanjih projektov

Izdelki

 • Pulti

  Kuhinjski in kopalniški pulti

  Za kvalitetno izdelavo kuhinjskega ali kopalniškega pulta potrebujete montirane pohištvene elemente, omarice ali konzole. Potrebujete tudi umivalnike oziroma pomivalna korita, pipe in kuhalne plošče, ki se pri natančnih izmerah pultov postavijo na mesto vgradnje in se tako lahko določi točno mesto izreza v kamnitem pultu. Umivalniki in pomivalna korita so lahko nadgradni ( se samo vstavijo v izrez in so višji od pulta) ali podgradni ( pritrdijo se na kamniti pult s spodnje strani in zato mora imeti izrez v pultu obdelan rob). Izmere po montaži pohištvenih elementov so pomembne tudi zaradi neravnih sten in odstopanj pri pravokotnosti prostora v katerem bo kamniti pult.

  Pulti
 • Police

  Okenske, kopalniske in stenske police

  Osnovni elementi: dolžina, širina, debelina (zunanje 3 cm, notranje 2 cm); pri naročanju je pomembno upoštevati, da zunanje police gledajo iz fasade za 3 do 4 cm zaradi odkapnega nosu, da notranje police gledajo čez zid za 2 cm in da so levo in desno od okna vgrajene v zid za 2 cm. Priporočamo, da izmero polic opravi zidar oziroma fasader.

  Police
 • Stopnice

  Stopnice

  osnovni elementi: nastopne ploskve stopnic d= 3 cm, širine cca 30 cm; čelne ploskve stopnic d= 2 cm, širine cca 15 cm; stopničasta obstenska obroba višine d= 1 do 2 cm širine 8 do 10 cm; poševna obstenska obroba d= 2 cm, širine 10 do 25 cm; protidrsni trakovi; pri naročanju je pomembna višina etaže, širina stopniščne rame, globina posamezne stopnice, velikost stopnic nepravilnih oblik (zavite stopnice po šabloni), s koliko strani se dotikajo zidu.

  Stopnice
 • Tlaki

  Tlaki

  Najosnovnejši format tlakov je takoimenovani format 30Xprosto, kar pomeni da so plošče široke 30 cm in dolge poljubno (od cca 40cm do 80cm). Plošče se potem polagajo v pasovih pri čemer je zamik fug v sosednjih vrstah priblizno 1/3 dolžine plošče. Ta format je cenovno najugodnejši. Vsi ostali formati plošč so poljubni glede na dimenzijo prostora, kjer se plošče polagajo ali pa po želji projektanta ali investitorja. Pri zunanjih tlakih je nujno polaganje plošč z vmesno fugo vsaj 3 mm zaradi kvalitetnega fugiranja, ki prepreči vdor vode pod plošče.

  Tlaki
 • Obloge

  Stenske in fasadne obloge

  Stenske obloge so največkrat v formatu plošč po želji investitorja ali projektanta in so lahko tudi večjih dimenzij ( npr. 100x150 cm ). Možen je tudi razrez in sestavljanje plošč v sliko, ki jo dajejo naravne vene v materialu. Fasadne obloge se lahko montirajo kot zunanji sloj prezračevane fasade in se montirajo na nerjaveča sidra ali pa se lepijo na trdo toplotno izolacijo. V prvem primeru je minimalna debelina plošč 3 cm, v drugem pa maksimalna 2 cm.

  Obloge
 • Masivni elementi

  Masivni elementi

  Za masivne elemente že ime pove da so iz masivnega kamna, to so na primer stebri ali stopnice, ki niso obloženi s kamnom, ampak so v celotni debelini iz kamna. Možne so vse mogoče oblike in obdelave, omejitev je samo dolžina kamnitih blokov, ki je po navadi do 300 cm.

  Masivni elementi
 • Nagrobni spomeniki

  Nagrobni spomeniki

  Nagrobne spomenike ali grobnice izdelujemo po načrtu projektanta ali investitorja.

  Nagrobni spomeniki